Scriptie laten nakijken Engels

Nakijken

Je hebt jarenlang gestudeerd en nu mag je afstuderen. Misschien ben je er inmiddels al een beetje klaar mee, met dat studeren, en ben je dus blij dat je bijna klaar mee bent. Maar, er moet nog iets geschreven worden. Alleen dan krijg jij je welverdiende diploma. De scriptie. Het eindverslag voor je opleiding waarin jij als student aantoont dat je in de afgelopen paar jaar genoeg hebt geleerd om zelfstandig een HBO of WO onderzoek te kunnen uitvoeren of een stuk waarin je verslag doet van je eindstage. Een heleboel mensen kijken hier toch wel tegenop, omdat het relatief veel werk is. Hoe fijn is het dan om iemand te hebben om je Engelse scriptie te laten nakijken? Dat kan er net voor zorgen dat je je opleiding haalt of niet.

Net dat verschil tussen je diploma of niet

Het zou toch zuur zijn dat je denkt dat je onderzoek prima is, maar dat je veel spelfouten hebt gemaakt, en dat je daardoor geen diploma behaalt? Dat kan zomaar gebeuren, zonder dat je er misschien erg in hebt. Want als je al zo lang aan je scriptie werkt, kan het zo zijn dat bepaalde details je al niet meer opvallen. Je hebt een tekst namelijk al zo vaak gelezen, dat je er gewoon overheen leest.

Extra paar ogen

Daarom is het fijn als er een extra paar deskundige ogen over je tekst gaan. Door iemand in te huren die scripties nakijkt, en in dit geval iemand die Engelstalige scripties verbetert, weet je zeker dat het met de spelling, woordkeuze en de grammatica wel snor zit. Belangrijke zaken natuurlijk om ook inhoudelijk een goed punt te kunnen maken, zeker in het Engels.

Niet je moedertaal

Want het blijft toch lastig om een scriptie te schrijven in een andere taal dan je moedertaal. We zijn in Nederland misschien wel gemiddeld genomen beter in Engels dan in andere landen, maar toch is het een taal waar je waarschijnlijk niet veel in schrijft. En zeker geen lange, lastigere stukken. Het is dus altijd een goed idee om nog even door iemand anders naar het geheel te laten kijken. Een iemand die verstand van zaken heeft, met veel ervaring en de juiste opleiding. Een scriptie, waar je waarschijnlijk maanden aan hebt geschreven, verdient het namelijk om qua woordkeuze, grammatica en spelling foutloos en perfect te zijn. Dus vul eens de zoekterm ‘Engelse scriptie nakijken’ in Google in en wie weet vind je daar wel iemand die jouw scriptie volledig kan nakijken. Dat geeft toch een stukje zekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *