Cad Cam programmeur Raamsdonksveer

Cad Cam

Je bent de termen waarschijnlijk wel eens tegen gekomen: cad en cam. Maar waar staan ze voor en wat betekenen ze? De letters CAD staan voor Computer Aided Design. De afkorting CAM staat voor Computer Aided Manufacturing. Doet het al bellen rinkelen? Nee? Oké, makkelijker gezegd staan de termen voor software die gebruikt wordt voor het ontwerpen alsook uitvoeren van producten. CAD en CAM zijn dus losse programma’s maar komen vaak in combinatie met elkaar voor, als CAD/CAM. Deze programma’s worden gemaakt door programmeurs, bijvoorbeeld door Cad Cam programmeur Raamsdonksveer.

 

Cad en Cam

Wat moet je je nou voorstellen bij Cad en Cam? Ze zijn eigenlijk onderdeel van een groter geheel van automatisering. Dat kun je bijvoorbeeld herkennen aan het feit dat ze allebei beginnen met de letters CA. Die verwijzen in beide gevallen naar Computer Aided, met behulp van een computer. Het zijn, simpel gezegd, computerprogramma’s, of computergestuurde programma’s. De een is een programma voor het ontwerpen van een product, de ander is een programma voor de uitvoering ervan. Gecombineerd zijn het programma’s die door programmeurs, zoals Cad Cam programmeur Raamsdonksveer, gemaakt worden om zowel een product te ontwerpen alsook uit te voeren.

Ontwerpen en maken

Je zou CAD eigenlijk kunnen zien als een tekenprogramma. Vroeger stond de D in de afkorting dan ook voor drafting. Het is een programma waarmee je met behulp van de computer dingen kunt ontwerpen. Programma’s als deze worden bijvoorbeeld toegepast in de architectuur maar ook in de bouwkunde en zelfs in elektronica. CAM is een programma dat in staat gesteld wordt om machines aan te sturen. Een programma dat gemaakt wordt om iets te ‘maken’ dus. De CAM software gebruikt eigenlijk de ontwerpen die de CAD heeft gemaakt om een proces te ontwikkelen dat machines vervolgens kunnen gebruiken. Zij zetten met behulp van CAM de ontwerpen om in daadwerkelijke producten.

Programmeur

Je komt de termen dus misschien wel vaak tegen, maar er gaat een heel proces vooraf aan deze programma’s. Je kunt een mooi idee hebben voor een machine en een ontwerp, maar dan moet je ook nog gebruik zien te maken van technologie om daar te komen. En deze machines, of programma’s, moeten ook geprogrammeerd worden. Daar komen specialisten bij kijken, want dat kan niet iedereen zomaar. Je moet ervoor opgeleid worden om dit specifieke werk te doen. Misschien kom je ooit eens in een situatie waarin je zo’n programmeur nodig hebt. Dan weet je dus wat je te doen staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *