Op zoek naar balans

Balans

Dat het Coronavirus tegenwoordig het nieuws van elke dag beheerst en het feit dat je in je achterhoofd steeds de gedachte hebt dat je besmet kunt worden, kan je een gevoel van onmacht geven. Het brengt angst met zich mee en kan je onrustig maken. Sommige mensen krijgen hier slaapproblemen door, anderen worden prikkelbaar en het feit dat je het virus niet kunt zien, kan je bang maken. Bang om zelf ziek te worden of iemand waar je van houdt en misschien bang om je werk te verliezen in zo’n onzekere tijd. Ons dagelijks leven ligt overhoop, het ritme en de structuur zijn verdwenen. Dit zorgt voor onzekerheid. Niet iedereen gaat op dezelfde manier om met stress en in zo’n stressvolle situaties kun je serieuze trauma’s oplopen. Door balanstraining met Taijiwuxigong krijg je je leven weer op de rails en vind je de persoonlijke balans weer terug in je lichaam.

Wat is Taijiwuxigong?

Taijiwuxigong dat vertaald kan worden als de vijf gewrichtsademhalingen, is een systeem dat zelfregulering en zelfgenezing van het lichaam en de geest tot doel heeft. Je gewrichten worden verlengd doordat je je spieren ontspant en je ligamenten strekt. Zo kunnen lichaamsvloeistoffen beter doorvloeien en worden gewrichten weer soepel en het weefsel gezond. Door het gebruik van spontane beweging biedt Taijiwuxigong je de mogelijkheid om de balans op fysiek en emotioneel vlak terug te vinden.

Werken met spontane beweging

Heel veel bewegingen in ons lichaam gebeuren spontaan. Zo stroomt je bloed, klopt je hart, trekken je spieren samen, werkt je spijsvertering, enzovoort. Zonder dat je je daarvan bewust bent, gaat dit proces in je lichaam door, je merkt het niet eens en je hebt er geen controle over. Bij Taijiwuxigong kun je ook spontane bewegingen opwekken, zodat je de zelfregulerende mechanismen verbetert. Trilling is hierbij een basiselement. Omdat ongezonde cellen met een andere snelheid in ons lichaam vibreren als gezonde cellen is het belangrijk deze te beïnvloeden, zodat de snelheid veranderd en geregeld wordt. Samen met de vibratie van de aardekracht waarmee je in verbinding komt door te zitten, te liggen of te staan, schep je een gunstig klimaat voor genezing en om gezond te blijven. Je ervaart verandering bij het doen van oefeningen die meer balans brengen. Zo verbetert je slechte houding, je energie en  je humeur, maar je wordt ook sterker en flexibeler.

De dubbele vicieuze cirkel van houding en gedrag

Uit onderzoek is gebleken dat er een verband bestaat tussen de wervelkolom en verschillende ziektes zoals astma, hoge bloeddruk, rugpijn, gewrichtspijnen, etc. Maar ook dat negatieve emoties en stress een grote rol spelen bij de ontwikkeling van ziektes. Vanuit deze wetenschap ontwikkelde Dr. Shen Honxun de theorie van de dubbele vicieuze cirkel die zegt dat een verkeerde houding en negatieve emoties de basis vormen voor het ontwikkelen van ziekten. Dankzij de spontane bewegingen die de lichaamshouding verbeteren, pakt Taijiwuxigong het probleem bij de wortel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *