Een 80 liter boiler

boiling water

Een boiler zorgt voor warm water in je huis. In een boiler zit een voorraad warm water. Dit water wordt door je leidingen gepompt en zorgt ervoor dat je stromend warm water hebt. Een boiler heb je in veel formaten. Afhankelijk van het doel van de boiler en het gebruik heb je keuze in verschillende formaten. Voor een gemiddeld gebruik is 80 liter voor 2 tot 3 personen een goede boiler.

Werking van een boiler

In een boiler zit een verwarmingselement. Het water dat in de boiler zit wordt daardoor verwarmd. Het water in de boiler blijft warm op een constante temperatuur. Het warme water zit bovenin de boiler en kan direct worden gebruikt. Via buizen zal het warme water naar je waterleidingen gepompt wordt.

Afhankelijk van de hoeveelheid water die je gebruikt, heb je een andere boilergrootte nodig. Als je lang warm water gebruikt, kun je uiteindelijk koud water krijgen. Daarom zijn er boilers van verschillende grootten met dus een andere capaciteit. Je hebt hele kleine boilers van 3 liter tot we 200 liter. Een kleine boiler zou je in een camper kunnen plaatsen of in de keuken. Grote boilers van 200 liter worden vaak voor industriële doeleinden gebruikt. Een boiler van 80 liter is geschikt voor een gemiddelde gezinssamenstelling van twee of drie personen. Een boiler van 120 liter is voor als je  heel veel water verbruikt. Als je bijvoorbeeld een groot bad hebt. Als je wilt weten welke boiler precies bij je past dan kun je dit berekenen door je waterverbruik te berekenen.

Elektrische boiler

Tegenwoordig worden meer boilers gebruik dan geisers. Bij een geiser wordt water verwarmd terwijl het er door stroomt. Bij een geiser moet je dus even wachten tot het water warm is maar dan blijft er wel warm water stomen. Een geiser is goedkoper en heeft een kleiner verbruik. Het nadeel is dat wanneer je met meerdere mensen in een huishouden zit, je niet tegelijkertijd warm water kan gebruiken. Een elektrische boiler kan overal geplaatst worden. Het enige wat je nodig hebt is elektriciteit en water. Een elektrische boiler is onder de boilers een hele zuinige boiler. Bij een elektrische boiler kun je dus met meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maken van warm water. Doordat een elektrische boiler zonder gas werkt is het onderhoud zeer makkelijk. Een elektrische boiler is zuinig in gebruik. Als je de boiler goed instelt, is het verbruik heel laag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *