Stembanden heesheid Zwolle

heesheid stembanden

Je stem is een kostbaar bezit. Door middel van je stem kun je communiceren met de mensen om je heen. Het is dan ook het meest gebruikte communicatiemiddel voor mensen. Dit is al helemaal het geval bij bepaalde beroepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beroepen in het onderwijs en in de verkoop. Wanneer je last hebt van stemproblemen waardoor je niet meer goed kunt spreken, zal dit je werk ook bemoeilijken. Met je stem kun je jezelf verstaanbaar maken en bovendien ook emoties uiten. Wanneer er sprake is van een afwijkend stemgeluid, kan dit bijvoorbeeld een verkeerde indruk van je stemming geven. Het is dan ook belangrijk om je stem in goede conditie te houden. Heb je bijvoorbeeld last van heesheid? Dan kun je voor behandelingen op het gebied van stembanden heesheid in Zwolle en andere grote steden terecht.

Hoe ontstaat stemband heesheid?

Afwijkingen aan de stembanden beïnvloeden de trilling van de stembanden en dus het geluid. Dit komt doorgaans tot uiting in de vorm van heesheid of schorheid. Maar hoe ontstaan dergelijke stemstoornissen? Er kunnen diverse oorzaken aan ten grondslag liggen. Zo kan het zijn dat je een infectie hebt opgelopen. Dit is de meest voorkomende aandoening. Dergelijke infecties worden door virussen veroorzaakt en genezen vanzelf. Een andere oorzaak kan stemmisbruik zijn. Denk hierbij aan blootstelling aan irriterende dampen of gassen of van roken. Ook is het mogelijk dat er een zwelling is, dit betreft veelal een goedaardige stembandpoliep, die middels een operatie verwijderd kan worden. Daarnaast kan heesheid ook een gevolg zijn van verkeerd stembandgebruik. Zo kan het voorkomen dat mensen na een stembandinfectie de stembanden niet goed gebruiken. Tot slot kan heesheid ook veroorzaakt worden door kanker van de stembanden. Dit is echter een vrij zeldzame aandoeningen, die vooral bij oudere, rokende mannen voorkomt.

Logopedie als oplossing

Afhankelijk van de precieze oorzaak van de heesheid aan je stembanden, kan logopedie de oplossing bieden. Door middel van behandelingen onder deskundige begeleiding kan de heesheid effectief worden aangepakt. Tijdens de behandelingen zal er worden gewerkt aan de ademhaling en een ontspannen manier van stemgeven. Een logopedist beschikt over diverse technieken en oefeningen om je hierbij te helpen. Ook wordt er uitgebreid gekeken naar het stemgebruik in het dagelijks leven. Zo kan een logopedist advies en behandeling op maat aanbieden. Als gevolg van de op maat gemaakte behandelingen en maatregelen, kan de stemband heesheid volledig verdwijnen. Zo kun je binnen no-time weer ongehinderd je werk doen en communiceren met de mensen om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *