Creatief platform voor artiesten

online platform artiesten

Het is vrij lastig om jezelf als artiest te verkopen. Vooral om jezelf en de diensten die je verkoopt direct zichtbaar te maken aan de juiste doelgroep. Je kunt gebruiken maken van social media kanalen en een eigen website inzetten, maar alsnog haal je hier vaak geen klanten uit. Een creatief platform waar je direct in contact staat met potentiële opdrachtgevers en andere artiesten is ideaal om meer zichtbaar te zijn.  

Vergroten van je zichtbaarheid via een creatief platform 

Het vergroten van je netwerk en zichtbaarheid alleen via social media kanalen is vaak onvoldoende. Social media kun je natuurlijk wel als portfolio gebruiken. Afhankelijk van je doelgroep, kun je naast het laten zien van je werk, proberen meer werkt te krijgen. Potentiële klanten kunnen misschien een beetje binnen druppelen via social media, mits je een groot kanaal hebt. Voor het opzoeken van potentiële opdrachtgevers zal het bereik te klein zijn. Opdrachtgevers kijken vaak naar een website of platforms. Het voordeel van een platform is natuurlijk dat je met meerdere artiesten onder 1 dak zit. Je kunt nagaan dat dit voor een opdrachtgever wel zo makkelijk is.

Voordelen van een creatief platform 

Jezelf op een creatief platform promoten heeft veel voordelen. Je bent direct zichtbaar bij de groep waar je dat wilt zijn. Op een eigen website kun je natuurlijk uitgebreid zetten wie je bent en wat je doet. Een mooie website met portfolio is in deze dagen een vereiste. Maar om vindbaar te zijn is best lastig. Je bent je niet enige in je vak. Om een opdrachtgever of potentiële klant dan op je website te krijgen is best lastig. Ook om een opdrachtgever of potentiële klant via social media kanalen vinden is lastig. Social media kanalen staan vol met portfolio’s van artiesten. Daarom is het ook lastig om op sociale media op te vallen. Als je veel mensen wilt bereiken, maar vooral ook de juiste mensen, dan is een creatief platform handig. Je wilt niet alleen je creativiteit laten zien maar jezelf verkopen. Je kunt mensen over de hele wereld bereiken. Ontzettend fijn om zo nieuwe samenwerkingen te starten. Je ziet tegenwoordig ook steeds vaker dat internationaal wordt samengewerkt. Je kunt namelijk veel vanuit huis doen en (digitaal) opsturen.  

Maken van connecties

Binnen een creatief platform zul je waardevolle mensen vinden waar je mee samen kan werken. Door het samenbrengen van veel professionals binnen dezelfde branche zul je groeien als artiest. Waardevolle ideeën en connecties kunnen daar samenkomen. Doordat je profiel zelf kunt inrichten met fotos en video’s is het perfect om je personal branding te laten zien. Alles in het profiel kun je inrichten om te laten zien wie je bent. Denk aan social links, bijzonderheden, je portfolio en creatieve ideeën. Ontzettend leuk om zo een eigen draai te geven aan je profiel. Op het platform kunnen opdrachtgevers en klanten meteen contact met je opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *